לפני מספר חודשים עזרתי ליעל לתכנן מחדש את האזור שמסביב למרפסת שרק שיפצה. יש לה חצר גדולה ליעל והמרפסת היא חלק קטן ממנה, היא ביקשה ממני לתכנן והדגישה שהיא לא רוצה הרבה צמחים, ולא הרבה עציצים כי כבר התעייפה מלתחזק את הכל...
קירות בבניה יבשה {
בלוק אמריקאי} נבנו כדי להתגבר על הפרשי הגבהים. הקירות משמשים כערוגה מוגבהת שחופתה בחלוקי אבן לבנים, ערוגה נוספת נשתלה בדשא יפני {זואיסיה דקת עלים} ובין שבילי האבן המחברים בין החלקים השונים בין החצר למרפסת, נשתלו סיגליות.
במהלך העבודה כיבדה אותי יעל במיני פאי של אגוזי פקאן... אני לא חובבת של
עוגות ובדרך כלל גם לא עוגות אגוזים ואיכשהוא הפעם לא עמדתי בפיתוי
וטעמתי... והעוגה הקטנטנה הזו היתה מדהימה ומדויקת כל כך. כל כך קטנה, בדיוק בגודל הנכון, בלי הרבה אגוזים,
רכה ועם הפתעה מענגת של צימוקים בפנים. כשהבנתי שהיא זו שהכינה אותם, לא התאפקתי
וביקשתי את המתכון. כמובן, שכבר הספקתי להכין את העוגות הקטנות והמדהימות האלו...אבל בדיוק עכשיו שעלי הפקאן הופכים צהובים, כמו נרות חנוכה...והאגוזים נופלים על הרצפה, וגשם ורטוב שם בחוץ...זה בדיוק הזמן לפאי של פקאן...
אז יצאנו לנו החוצה, עטופות, עם מטריות ומגפיים, כמובן... לאסוף אגוזי פקאן מהעץ של סבא...ריח הגשם, עלי הפקאן שממלאים את האדמה והריח של האגוזים...
חזרנו הביתה, עמוסות כל טוב...הרבה בוץ בעיקר, כי חייבים לבדוק את כל השלוליות...והתחלנו במלאכה..
האמת, שהמתכון כל כך פשוט וקל, בעיקר כשיש כבר אגוזים מקולפים....ובמקרה שלנו, לקח קצת זמן להגיע לכמות הרצויה כי הרוב נאכל תוך כדי...
אז ככה:
פאי של פקאנים (24 מיני מאפינס)
בצק:
100 גרם גבינת שמנת
100 גרם חמאה
1 כוס קמח
לערבב את כל החומרים, עד לקבלת בצק רך. לשטח עיגולי בצק בתבנית שקעים.
מילוי:
3/4 כוס צימוקים
3/4 כוס אגוזי פקאן מקולפים
3/4 כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כף חמאה מומסת
1 כף תמצית וניל
לפזר צימוקים ואגוזים מעל הבצק.
לערבב את שאר החומרים, ולצקת לכל שקע.
לאפות 25 דקות בחום בינוני (175 מעלות).
בהצלחה!
שושן