זה התחיל עם רעיון יצירתי לשתול את צמחי הדלעת שקיבלתי מתחת לעצי הכליל שבגינה, והמשיך בדמותם של פרחי דלעת צהובים ויפים שחנטו והפכו לדלעת קטנטונת שכל הקיץ גדלה והשמינה...
עד שהגיע סוף הקיץ. הדלעת כבר היתה מרשימה בגודלה ובשדה שליד הבית שלי כבר התחילו הפועלים לאסוף דלעות...לא יכולתי להחליט. בכל זאת שתלתי את הדלעת קצת מאוחר, מצד שני לחקלאי שלידי יש יותר ניסיון ממני..אבל הבטן שלי אומרת עוד קצת, ובעצם במקרר לא ממש יש לי מקום לכל הדלעת, ומחוץ למקרר בחום הזה, דלעת פתוחה זה ממש רעיון גרוע...
כל יום שעבר הביא עמו את אותה ההתלבטות - האם היום זה היום או לתת לה עוד קצת...בסוף נשברתי. ראיתי גדודי נמלים מתקרבים לעברה ואז ידעתי שכבר אין ברירה וכנראה שהמצב כבר לא טוב, הכנתי את עצמי לגרוע מכל.
הרמתי את הדלעת והבנתי... הדלעת שלי שכבר דימיינתי אותה בשלה ומתוקה הלכה ישר לקומפוסטר, רקובה ונגועה.
כדי להתעודד, התנחמתי בהכנת עוגה מדהימה וטעימה ממתכוניה המשובחים של קרין גורן- עוגת דלעת עם דבש , שהוכנה מדלעת יפיפיה שהביא אבא שלי במקרה באותו יום מאחד מחבריו החקלאים....
הידעתם?
הדלעת תהנה ותגדל בהצלחה באדמה בעלת דרגת חומציות שבין 6-7 pH . ניתן להנביט זרעים במנבטה מחוממת (מכוסה בפלסטיק) או בבית כחודשיים לפני סוף החורף, לגידול דלעת באביב.
יש להקפיד על מרחקי זריעה של מטר עד מטר וחצי בין השתילים של הדלעת כאשר זורעים בערוגה. (צמח אחד בוגר מגיע לשטח כיסוי של 3 מ"ר בקלות!) צמחים בוגרים שולחים זרועות ארוכות למספר מטרים ויכולים לכסות שטחים גדולים!.
צמחי הדלעת אוהבים חומר אורגני במהלך הגדילה והתפתחות הפרי (הדלעת) ולכן יש לדשן בקומפוסט/הומוס/דשן אורגני למינהו לפני עונת הגידול.
חשוב לגדל את הדלעת באזור המקבל שמש מלאה (לפחות 8-10 שעות ביום)