02 03 שושנ'ס: חצילים של שבת 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

חצילים של שבת

34
אני אוהבת חצילים. מטוגנים, קלויים, אפויים, בפרוסות, בממרח, ממולאים...בקיצור, בכל דרך אפשרית... וכשלא ניתן למצוא חצילים יפים וטריים האכזבה גדולה. אבל, מאז ששתלתי לי שיח חצילים בערוגת הירק שבגינה שלי, חיי השתנו. כל כך הרבה חצילים כבר הניב השיח הזה, ועוד היד נטויה. אפילו הצלחתי לחלוק לא פעם עם השכנים את חציליי המשובחים, שכבר לא הצלחתי להשתלט על הכמות...

על הבלוג המדהים ומעורר ההשראה של מיכל וקסמן  אני מנויה כבר הרבה זמן, המתכונים שלה נפלאים...וכשקיבלתי את הפוסט על החצילים היה לי ברור שזה בדיוק מה שאני הולכת להכין, ברגע שתהיה לי הזדמנות. טוב, לקח לי קצת זמן, קיבלתי את הפוסט הזה במהלך מבצע 'עמוד ענן' ואתם יכולים לתאר לעצמכם את תחושת הגעגועים העזה שתקפה אותי הביתה. לגינת הירק שלי. לחצילים שלי..

שבת האחרונה, היתה הזדמנות מצוינת, השיח שלי שב והתמלא בחצילים גדולים, יפים, ומבריקים 
העיתוי היה מושלם...



















רוטב עגבניות טריות וגבינת פרמזן השלימו את התמונה. התקבל לו מגדל נפלא של חצילים נמס בפה, תענוג!
על הדרך, כבר הכנסתי לתנור עוד פרוסות של חצילים הפעם עם הקליפה, מרחתי בשמן זית ופיזרתי מלח גס מעל.
חיכיתי בסבלנות עד שהפרוסות תהיינה קלויות משני הצדדים ותקבלנה גוון חום זהוב...הוצאתי מהתנור והשתדלתי שלא ל'חסל' חצי מגש ככה...סחטתי מיץ מלימון טרי, קצת פטרוזיליה וכוסברה למי שאוהב, שן שום פרוסה דק, עוד זילוף קטן של שמן זית...וזהו מוכן. תוספת נפלאה לארוחת שבת, לסנדביצים של מחר ובכלל... 

למעלה: רוטב עגבניות טריות
למטה: פרוסות חצילים עם הקליפה, מלח גס ושמן זית בדרך לקלייה בתנור




















































































שלכם, שושן







תוויות: , ,

35 36 37 38