פתאם הבנתי שאם עכשיו אני לא קוטפת אותם מהעץ, אפילו ריבה לא אוכל להכין מהם...
כל כך שמחתי השנה שהעץ שלי התמלא במישמשים כל כך יפים וגדולים, לרגע אפילו הייתי בטוחה שהם לא נעקצו הפעם מזבוב הים התיכון, ושהשנה לא אגלה בפנים תולעים קטנות ומגעילות, שמוציאות את כל החשק לאכול את המישמיש...אבל ככל שעבר הזמן והם הבשילו יותר ויותר גיליתי לאכזבתי שטעיתי...
ואליהם הצטרפו הציפורים שגילו את טעמם המתוק והתחילו לנקר בפרי הבשל, ופשפשי הפירות... וכולם חגגו על המישמשים היפים שלי..
וכדי שלפחות אוכל להנות מהם כריבה...כי אומנם אין כמו משמשים טריים ישר מהעץ, החלטתי להוריד את כולם מהעץ וניגשתי למלאכה...יש משהוא מאד מנחם בריבת משמשים מתוקה וטעימה...
מצאתי מתכון של
יעל גרטי לריבת משמשים ובחרתי להכין את זו המהירה יותר...
שטפתי, חתכתי, שקלתי...ולא האמנתי 2.1 ק"ג משמשים, המון....
לפני שמכניסים לסיר...מכינים סירופ סוכר:
550 גרם (2 כוסות ו 1/5 כוס) מים
550 גרם סוכר לבן
מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים 4 דקות נוספות עד למצב סירופ
מוסיפים 700 גרם משמשים ומיץ מ-1 לימון
מביאים לרתיחה ומוציאים מדי פעם את הקצף שנוצר, מנמיכים ומבשלים כ-50 דקות (בלי מכסה)
אחרי 35 דקות, אפשר להכניס כף וצלחת למקפיא ('מבחן הצלחת') ובתום 50 הדקות
מוציאים קצת ריבה לצלחת ומעבירים את הכף ליצירת פס, אם הפס נסגר...מומלץ לבשל עוד 10 דקות...
בינתיים, אפשר לעקר צנצנות זכוכית עם מים רותחים.
 |
ככה זה נראה תוך כדי...והריח.. מעולה! |
בתאבון!
להתראות, שושן